Pogoda
Warszawa

Zmień miejscowość

Zlokalizuj mnie

Popularne miejscowości

  • Białystok, Lubelskie
  • Bielsko-Biała, Śląskie
  • Bydgoszcz, Kujawsko-Pomorskie
  • Gdańsk, Pomorskie
  • Gorzów Wlk., Lubuskie
  • Katowice, Śląskie
  • Kielce, Świętokrzyskie
  • Kraków, Małopolskie
  • Lublin, Lubelskie
  • Łódź, Łódzkie
  • Olsztyn, Warmińsko-Mazurskie
  • Opole, Opolskie
  • Poznań, Wielkopolskie
  • Rzeszów, Podkarpackie
  • Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
  • Toruń, Kujawsko-Pomorskie
  • Warszawa, Mazowieckie
  • Wrocław, Dolnośląskie
  • Zakopane, Małopolskie
  • Zielona Góra, Lubuskie

Star Inn: Elektryczny pastuch do zachowania dystansu

Lubię to
Lubię to
0
Super
0
Hahaha
0
Szok
0
Smutny
0
Zły
0
Udostępnij

Utrzymywanie odpowiedniego dystansu to jedna z kluczowych zasad sanitarnych wprowadzonych dla zminimalizowania rozprzestrzeniania się koronawirusa. Jak pokazuje praktyka, nie wszyscy potrafią się do niej dostosować.Właściciel pubu Star Inn w Wielkiej Brytanii postanowił przypomnieć o niej swoim klientom za pomocą bariery podłączonej do prądu.

Pracownicy lokali gastronomicznych są jedną z grup zawodowych najbardziej narażonych na zarażenie się koronawirusem ze względu na ciągły kontakt z klientami. 

Ci jednak pomimo nakazów, zakazów, próśb i zaleceń praktycznie na każdej szerokości geograficznej czasami nic nie robią sobie z zasad i sugestii obsługi.

Johnny McFadden z pubu Star Inn, znajdującym się w malowniczym miasteczku St Just w Kornwalii zainstalował w swoim barze element, który ma przypominać niesfornym klientom o tym, aby zachowali ustalony metr odległości od baru. 

Jak mówi, ma już serdecznie dość osób, które nie potrafią utrzymać nawet tak niewielkiego dystansu i zbliżają się do obsługi, powodując, iż ta czuje się niekomfortowo.

Elementem tym jest elektryczny pastuch: kawałek stalowego płotu podłączony do wysokiego napięcia. - Jedynym celem zamontowania ogrodzenia jest utrzymanie odległości, nic więcej - opowiada McFadden w wywiadach. - Przedtem ludzie nic sobie nie robili z zasad sanitarnych, teraz przynajmniej o nich pamiętają.

Stanowczy gastronom przyznaje, że przez większość czasu płot jest wyłączony, ale jest w stanie uruchomić go w każdej chwili, jeśli tylko zaszłaby taka potrzeba.

INTERIA.PL

Lubię to
Lubię to
0
Super
0
Hahaha
0
Szok
0
Smutny
0
Zły
0
Udostępnij
Masz sugestie, uwagi albo widzisz na stronie błąd?Napisz do nas
Dołącz do nas na:
  • Polecane
  • Dziś w Interii
  • Rekomendacje