Zjadł surowego kurczaka prosto z opakowania. Internauci obrzydzeni

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Hahaha
haha
220
Udostępnij

Jeden z klientów centrum handlowego w australijskim Adelaide został przyłapany na jedzeniu produktu, który dopiero miał zamiar kupić. Choć do podobnych zachowań dochodzi nagminnie, to poruszenie w sieci wywołało to, co jadł mężczyzna - surowe podudzia kurczaka. Większość internautów jest obrzydzona i zaniepokojona, a część wskazuje na możliwy motyw, którym mógł kierować się klient sklepu.

Zachowanie mężczyzny zszokowało internautów
Zachowanie mężczyzny zszokowało internautówInstagram/ shitadelaidePUSTE

Na nietypowe zachowanie mężczyzny zwrócił uwagę satyryczny profil na Instagramie. Klient sklepu Westfield Marion w Adelaide w Australii delektował się surowym kurczakiem na ruchomych schodach.

Jadł surowego kurczaka. Internauci obrzydzeni

Większość internautów uznaje zachowanie za "obrzydliwe", jednocześnie martwiąc się o dalsze losy mężczyzny. "Czy ktoś mógłby sprawdzić, czy jeszcze żyje?", "jestem w stanie wyczuć stąd salmonellę", "to zdjęcie sprawia, że nie mam już ochoty na mięso" - twierdzą komentujący.

Niektórzy starają się znaleźć wytłumaczenie dla całej sytuacji. Jedną z teorii jest to, że mężczyzna był pod wpływem środków odurzających. Pojawiło się też kilka komentarzy sugerujących, że stara się o zwolnienie chorobowe.

"Chce chyba posiedzieć przez tydzień w domu" - zastanawia się jeden z komentujących.

Eksperci ostrzegają: Dokładnie gotuj mięso kurczaka

News.au.com przypomina ostrzeżenia ekspertów z agencji ochrony żywności Nowej Południowej Walii: Surowy drób i mięso mogą zawierać szkodliwe bakterie w tym m.in. salmonellę, listerię, pałeczki campylobacter oraz E.coli. "Mogą one powodować poważne zatrucia pokarmowe" - ostrzegają eksperci. Radzą, by przed spożyciem mięsa mielonego i drobiu sprawdzić, czy są one dokładnie ugotowane.

"W takim mięsie różowy kolor nie powinien być widoczny" - ostrzegają. Według dietetyków temperatura wewnątrz mięsa powinna osiągać minimum 75 stopni Celsjusza.

Objawy zatrucia pokarmowego wywołanego przez spożycie skażonego mięsa mogą występują w ciągu kilku godzin od posiłku. W zależności od bakterii może pojawić się m.in. gorączka, ból żołądka, nudności i wymioty. Ryzyko odwodnienia jest szczególnie niebezpieczne dla najmłodszych oraz dla osób o obniżonej odporności. W skrajnych przypadkach konieczna jest hospitalizacja.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      ''Wydarzenia": Wzrost cen energii winduje ceny jajek. Producenci załamują ręce
      ''Wydarzenia": Wzrost cen energii winduje ceny jajek. Producenci załamują ręce Polsat NewsPolsat News
      Przejdź na