UE w polskich barach

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij

Polskie bary i stołówki muszą spełnić szereg warunków, aby mogły funkcjonować w europejskiej rzeczywistości. Na jakim etapie znajduje się wdrażanie wytycznych z Brukseli?

Warunki w barach i stołówkach sprawdza sanepid. Komisja chodzi i zagląda dosłownie w każdy kąt. Stołówka, która spełnia wymagania otrzymuje maksymalnie 60 punktów, liczba minimalna to 42. Każdy wynik poniżej oznacza zamknięcie.

Wymagania są przeróżne - od monitoringu owadów i gryzoni, poprzez procedury pozbycia się odpadów, rejestrowania każdego etapu produkcji na przykład pierogów, po konieczność zaokrąglenia łączeń ścian z podłogą i sufitem.

RMF
emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Udostępnij
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Przejdź na