Zamyka restaurację z gwiazdką Michelin. Stracił smak i węch przez COVID-19
Oprac.: Jakub Sadkowski
Mark Sebastian Fisher zamyka swoją restaurację w Oswestry w angielskim hrabstwie Shropshire. Lokal otrzymywał najlepsze recenzje i miał na swoim koncie słynną gwiazdkę Michelin. Powodem zamknięcia jest utrata smaku i węchu szefa kuchni spowodowana koronawirusem.

Mark Sebastian Fisher nie może osobiście spróbować potraw przed obsłużeniem klientów, ponieważ nie jest w stanie powiedzieć czy są dobre, czy złe.
Wielka Brytania. Restauracja z gwiazdką Michelin zamknięta. Szef kuchni stracił smak i węch
Musi poprosić swoją żonę Michelle lub personel restauracji, aby zrobili to za niego.
Wszystko przez to, że stracił smak i węch w wyniku przebytej choroby po zakażeniu koronawirusem.
Teraz restauracja Sebastian's Restaurant With Rooms w Oswestry zostanie zamknięta po wydaniu ostatniego posiłku w sylwestra.
Lokal posiadał na swoim koncie liczne wyróżnienia, takie jak gwiazdka Michelin, przyznawana dla najlepszych restauracji. Cieszył się także najlepszymi recenzjami w przewodnikach kulinarnych (m.in pięć gwiazdek w Trip Advisor).
Fisher podkreślił, że po wielu latach przyszedł czas na inne wyzwania. Nie wykluczył jednak ponownego otwarcia restauracji w przyszłości. W lokalu będą nadal serwowane śniadania, dla gości hotelu działającego wraz z restauracją.