Starbucks zmienia technologię produkcji lodu. W sieci oburzenie
Starbucks zapowiedział zmianę w procesie produkcji lodu. Popularna sieć kawiarni przesłała w tej sprawie oświadczenie redakcji "New York Post". W sieci zawrzało, a większość internautów skrytykowała nowe rozwiązanie.

Starbucks ogłosił zmianę kształtu lodu dodawanego do mrożonych napojów. Sieć planuje odejście od klasycznych, prostokątnych kostek. "Wprowadzimy w wybranych lokalizacjach nowe maszyny, produkujące lód w postaci bryłek" - podkreślił rzecznik sieci przesłanym redakcji "New York Post".
"Maszyny te pozwolą franczyzobiorcom skupić się na dostarczaniu klientom Starbucks Experience, poprzez przygotowywanie tych samych, wysokiej jakości mrożonych napojów, których oczekują klienci" - dodano.
Starbucks wprowadza nowe kostki lodu. Internauci oburzeni
Bryłki o owalnych kształtach są zauważalnie mniejsze i gęstsze od tradycyjnych kostek. Mogą one przypominać nieco lód kruszony.
Zmiany planowane przez Starbucksa nie przypadły do gustu internautom. W komentarzach na Reddicie podkreślono, że przepisy przygotowywania napojów, serwowanych przez sieć, zakładają wykorzystanie prostokątnych kostek.
"Nowy lód szybciej się rozpuści i rozcieńczy napój. (...) Konsystencja frappuccino prawdopodobnie znacząco się zmieni" - napisała jedna z osób.
Kolejny komentujący stwierdził, że lód w Starbucksie jest idealny do kawy. "Proponowane bryłki działają tylko w przypadku wody lub napojów gazowanych" - dodała kolejna. "Nienawidzę tego rodzaju lodu" - podkreśliła jeszcze inna.
Nie wszyscy są jednak przeciwni nowemu rozwiązaniu. "Ten lód będzie niesamowity, to jak lód szpitalny, a wszyscy wiemy, że szpitale mają najlepszy lód" - napisał komentujący.
"Weźcie wszystkie moje pieniądze" - zażartował następny.