Starbucks ogłosił zmianę kształtu lodu dodawanego do mrożonych napojów. Sieć planuje odejście od klasycznych, prostokątnych kostek. "Wprowadzimy w wybranych lokalizacjach nowe maszyny, produkujące lód w postaci bryłek" - podkreślił rzecznik sieci przesłanym redakcji "New York Post". "Maszyny te pozwolą franczyzobiorcom skupić się na dostarczaniu klientom Starbucks Experience, poprzez przygotowywanie tych samych, wysokiej jakości mrożonych napojów, których oczekują klienci" - dodano. Starbucks wprowadza nowe kostki lodu. Internauci oburzeni Bryłki o owalnych kształtach są zauważalnie mniejsze i gęstsze od tradycyjnych kostek. Mogą one przypominać nieco lód kruszony. Zmiany planowane przez Starbucksa nie przypadły do gustu internautom. W komentarzach na Reddicie podkreślono, że przepisy przygotowywania napojów, serwowanych przez sieć, zakładają wykorzystanie prostokątnych kostek. "Nowy lód szybciej się rozpuści i rozcieńczy napój. (...) Konsystencja frappuccino prawdopodobnie znacząco się zmieni" - napisała jedna z osób. Kolejny komentujący stwierdził, że lód w Starbucksie jest idealny do kawy. "Proponowane bryłki działają tylko w przypadku wody lub napojów gazowanych" - dodała kolejna. "Nienawidzę tego rodzaju lodu" - podkreśliła jeszcze inna. Nie wszyscy są jednak przeciwni nowemu rozwiązaniu. "Ten lód będzie niesamowity, to jak lód szpitalny, a wszyscy wiemy, że szpitale mają najlepszy lód" - napisał komentujący. "Weźcie wszystkie moje pieniądze" - zażartował następny.