Bułeczki będą bardziej miękkie. Ser bardziej lepki. Cebula zostanie dodana do pasztecików bezpośrednio na grillu. A sos Big Mac? Będzie go więcej. Zmiany w McDonald's. O jakie produkty chodzi? Dyrektor ds. innowacji kulinarnych Chad Schafer zaznacza, że małe zmiany, które pomogą w ulepszeniu istniejących już receptur spowodują dużą różnicę. - Nasze burgery będą bardziej aromatyczne niż kiedykolwiek - cytuje fragment jego oświadczenia CNN. Zmiany dotyczą Big Maca, McDouble, a także klasycznego cheeseburgera, podwójnego cheeseburgera i hamburgera. Ulepszone receptury zostały już wprowadzone do burgerów w niektórych miastach USA, w tym Los Angeles, Seattle, Phoenix, Las Vegas. Czytaj także: "Polski McDonald’s" upada po 30 latach. Powodem podwyżki cen energii i żywności Zmiany nie tylko w McDonald's Nie jest to pierwszy raz, kiedy firma ogłasza zmiany w menu. W 2018 roku McDonald przekazał, że burgery takie, jak McRoyal, będą przygotowywane ze świeżej wołowiny. Było to skomplikowane posunięcie, jednak bardzo opłacalne. W 2021 roku wprowadzono natomiast kanapkę z chrupiącym kurczakiem. McDonald's nie jest jedyną marką, która próbuje ulepszyć swoją główną ofertę. Podobne działania podejmuje Burger King, który w zeszłym roku ogłosił ulepszenie swojego flagowego burgera - Whoppera. Firma przekazała w lutym, że zmiany przyczyniły się do wyższej sprzedaży w USA w ostatnim kwartale.