Pogoda
Warszawa

Zmień miejscowość

Zlokalizuj mnie

Popularne miejscowości

  • Białystok, Lubelskie
  • Bielsko-Biała, Śląskie
  • Bydgoszcz, Kujawsko-Pomorskie
  • Gdańsk, Pomorskie
  • Gorzów Wlk., Lubuskie
  • Katowice, Śląskie
  • Kielce, Świętokrzyskie
  • Kraków, Małopolskie
  • Lublin, Lubelskie
  • Łódź, Łódzkie
  • Olsztyn, Warmińsko-Mazurskie
  • Opole, Opolskie
  • Poznań, Wielkopolskie
  • Rzeszów, Podkarpackie
  • Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
  • Toruń, Kujawsko-Pomorskie
  • Warszawa, Mazowieckie
  • Wrocław, Dolnośląskie
  • Zakopane, Małopolskie
  • Zielona Góra, Lubuskie

Rodzima kuchnia emigruje razem z Polakami

Coraz więcej Polaków za granicą poszukuje pomysłów na własny biznes. Bardzo często decydują się oni na założenie własnej restauracji. Dzięki przedsiębiorczości emigrantów, rodzima gastronomia zaczyna prężnie rozwijać się w innych krajach. O polskich sieciach, które otwierają swoje lokale za granicą czytamy w dzisiejszym wydaniu "Dziennika Gazety Prawnej".

W tym roku poza granicami kraju powstanie kilkadziesiąt polskich restauracji - najwięcej w Wielkiej Brytanii. Na Wyspach będziemy mogli spróbować specjałów przygotowanych przez Grupę Kościuszko (która ma swoje sieci również w Belgii, Austrii i Czechach), Da Grasso (W. Brytania, Ukraina) i Nasz Naleśnik (Anglia, USA). Polacy przebywający w Irlandii, Rumunii i na Litwie mogą skorzystać z oferty Pizzy Dominium, a Polacy z Niemiec - z oferty Grubego Benka.

ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Rodzinny biznes na Wyspach

Polska restauracja "Pani Solińska" (Edynburg)

Mama bez etatu, ale z własną firmą!

Zostań swoim własnym szefem

Awans od kuchni

POLECAMY:

Zobacz nasze poradniki dotyczące pracy na Wyspach

INTERIA.PL

Zobacz także