1 minuta temu
Spożywanie zbyt dużej ilości soli może prowadzić do wysokiego ciśnienia krwi, zawałów serca i udarów mózgu. Problem w tym, że słone jedzenie jest po prostu pyszne, a producenci i...
Sobota, 5 sierpnia 2023 (07:32)
Latem chętniej sięgamy po sezonowe owoce i warzywa. Część z nich najlepiej trzymać na blacie kuchennym. Niestety wystarczy zaledwie dzień lub dwa, aby nad darami natury zaczęły fruwać...
Sobota, 10 czerwca 2023 (08:31)
Portal kulinarny "Taste Atlas" opublikował ranking 100 najlepszych miejsc, w których można odkrywać lokalną kuchnię. Na szczycie znalazły się dwa miasta z Włoch oraz jedno z Ameryki...
Sobota, 1 kwietnia 2023 (10:05)
Drożdże to nic innego jak konkretna odmiana grzybów, które w naszej kuchni potrafią zdziałać cuda. Wystarczy już ich mała porcja, by cieszyć się domowym chlebem, słodkimi racuszkami, czy...
Sobota, 11 marca 2023 (09:22)
Niektóre składniki dań są tak popularne w swoim regionie, że kojarzą nam się właśnie z tym krajem. Parmezan z Włochami, kolendra z Meksykiem, sos rybny z Tajlandią, a sos sojowy z...
Niedziela, 12 lutego 2023 (12:18)
Czyszczenie przypalonego garnka ze stali nierdzewnej to nie lada wyzwanie! Jeżeli zdarzyło ci się zapomnieć o gotującym się w naczyniu jedzeniu, koniecznie poznaj domowe sposoby, aby...
Niedziela, 30 października 2022 (08:37)
Płyta kuchenna to niezbędny element wyposażenia kuchni, który powinien być dobrany na podstawie nawyków kulinarnych, indywidualnych potrzeb, a także możliwości finansowych jej...
Wtorek, 25 października 2022 (10:10)
Turyści odwiedzający polskie góry szukają lokalnych przysmaków. Jednym z nich są oscypki. TikToker z Czarnego Dunajca, Corno Owca, ujawnił jakie muszą być cechy prawdziwego oscypka.
Czwartek, 6 października 2022 (18:05)
Miód, który występuje w różnorodnych smakach, ma wiele cennych właściwości. Przeczytaj, dlaczego warto jeść miód, jakie procesy w twoim organizmie może wspomóc i do jakich dań oraz...
Niedziela, 2 października 2022 (09:03)
Kuchnia pięciu przemian zyskuje na popularności. Chcemy w końcu jeść zdrowo i harmonijnie. Na czym polega metoda stworzona w starożytnych Chinach?
Wtorek, 5 czerwca 2012 (05:46)
Lasagne, warzywa zapiekane w parmezanie, risotto z sosem pesto, smażone bakłażany i tiramisu - te przysmaki włoskiej kuchni przygotowuje dla astronautów z Międzynarodowej Stacji...
Wtorek, 8 czerwca 2010 (13:12)
Ewa Jasiewicz, Polka uczestnicząca w konwoju humanitarnym Flotylla Wolności dla Strefy Gazy i zatrzymana z tego powodu przez Izraelczyków, powiedziała podczas konferencji prasowej, że...