Pogoda
Warszawa

Zmień miejscowość

Zlokalizuj mnie

Popularne miejscowości

  • Białystok, Lubelskie
  • Bielsko-Biała, Śląskie
  • Bydgoszcz, Kujawsko-Pomorskie
  • Gdańsk, Pomorskie
  • Gorzów Wlk., Lubuskie
  • Katowice, Śląskie
  • Kielce, Świętokrzyskie
  • Kraków, Małopolskie
  • Lublin, Lubelskie
  • Łódź, Łódzkie
  • Olsztyn, Warmińsko-Mazurskie
  • Opole, Opolskie
  • Poznań, Wielkopolskie
  • Rzeszów, Podkarpackie
  • Szczecin, Zachodnio-Pomorskie
  • Toruń, Kujawsko-Pomorskie
  • Warszawa, Mazowieckie
  • Wrocław, Dolnośląskie
  • Zakopane, Małopolskie
  • Zielona Góra, Lubuskie

Pizza za 8 tys. euro

8300 euro kosztuje pizza z kawiorem, langustą i koniakiem, przygotowana w Agropoli na południu Włoch - informuje Serwis PAP - Nauka w Polsce

/AFP

Z racji gatunku dodanego do niej koniaku autor kulinarnego cacka - 27-letni Renato Viola - nazwał ją "Ludwik XIII".

Pizza ma średnicę 20 centymetrów i jest prawdopodobnie najdroższa na świecie. Jej piekarz użył wyłącznie najwyższej klasy składników poczynając od specjalnej mąki biologicznej oraz australijskiej czerwonej soli o nazwie "Murray River". Poza tym dodano do niej homara i ikrę z tuńczyka.

Wszystko polane jest koniakiem Louis XIII Remy Martin.

Pizzę można zamówić do domu. Pizzeria oferująca tę niezwykłą usługę nie wyjaśnia, czy zostanie przywieziona w tradycyjnym kartonie czy też w kryształowej szkatułce.

INTERIA.PL

Zobacz także