Czwartek, 6 października 2022 (18:05)
Miód, który występuje w różnorodnych smakach, ma wiele cennych właściwości. Przeczytaj, dlaczego warto jeść miód, jakie procesy w twoim organizmie może wspomóc i do jakich dań oraz...
Sobota, 20 lutego 2010 (19:53)
Turecki film "Bal" ("Miód") w reż. Semitha Kaplanoglu otrzymał Złotego Niedźwiedzia na festiwalu filmowym w Berlinie. Srebrny Niedźwiedź za najlepszą reżyserię przypadł Romanowi...
Poniedziałek, 17 sierpnia 2009 (17:27)
W tym roku zebrane zostanie ok. 15-16 tys. ton miodu. To o ok. 2 tys. ton mniej niż przed rokiem - prognozuje Polski Związek Pszczelarstwa.
Wtorek, 7 lipca 2009 (11:13)
Nowozelandzka firma Nelson Honey & Marketing zabiega o pozwolenie Unii Europejskiej, by móc sprzedawać na tutejszych rynkach miód manuka z dodatkiem pszczelego jadu. Specyfik o nazwie...
Poniedziałek, 12 maja 2008 (10:54)
Dlaczego miód tak wolno spływa z łyżeczki, przyklejając się do niej? Międzynarodowy zespół naukowców wykazał, że cząsteczki cukru jednocześnie spowalniają ruch cząsteczek wody i nie mają...
Poniedziałek, 13 maja 2002 (17:28)
Picie piwa może obniżać ryzyko raka, chorób serca czy zawału - poinformowali dziś przedstawiciele federacji niemieckich browarników. Przewodniczący federacji Peter Hahn powiedział, że...