Reklama

Reklama

Włochy: Kłopoty z przerwą obiadową z powodu pracy zdalnej

Jak wynika z sondażu, połowa Włochów, którzy pracują zdalnie, ma problemy z organizacją przerwy obiadowej. Dodatkowo badani przyznają się, że ich posiłki są mało różnorodne, a przerwa w pracy zdalnej nie równie relaksująca jak ta w biurze.

Z rezultatów ankiet przeprowadzonych przez firmę badania opinii i rynku Praxidia wynika, że według połowy pytanych znacznie trudniej zjeść obiad pracując w domu niż w biurze, bo często nie można oderwać się od służbowych obowiązków i naprawdę odpocząć kilkadziesiąt minut.

Reklama

39 proc. osób ocenia, że więcej kłopotów sprawia im przygotowanie zrównoważonego pod względem składników, urozmaiconego obiadu.

Blisko połowa ankietowanych narzeka na brak ruchu w czasie przerwy, a jedna trzecia uważa, że w nowych warunkach pracy ma mniej czasu dla siebie.

Nowe problemy, nowe możliwości

W analizie wyników sondażu odnotowano, że w związku z nowymi potrzebami osób pracujących w domu otwierają się nowe możliwości dla tych firm cateringowych i lokali gastronomicznych, które zapewnią im dostawy atrakcyjnych, łatwych do zamówienia dań wysokiej jakości na przerwę obiadową. 

55 proc. uczestników ankiety deklaruje, że chce jeść tradycyjne potrawy włoskiej kuchni.

W siódmym miesiącu epidemii we Włoszech zdalnie pracują nadal tysiące osób. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy