Konkurs na projekt części gastronomicznej zorganizowany był dla studentów Wydziału Architektury Politechniki Śląskiej. Wygrała praca dwójki przyjaciół - Jolanty Rzepeckiej z Czechowic - Dziedzic i Łukasza Rozkosza z Żor. Studenci dostali 30 000 zł oraz możliwość realizacji własnej koncepcji wspólnie z profesjonalną pracownią architektoniczną. Do ich food court'u wprowadzą się najemcy gastronomiczni. Przedmiotem konkursu organizowanego pod hasłem "FORUM GLIWIC" było stworzenie koncepcji wspólnej części gastronomicznej (food court) dla Centrum Handlowego FORUM w Gliwicach. Studenci mieli do dyspozycji ok. 1000 m kw. powierzchni oraz dwie antresole. Projekt zakładał podział powierzchni między 3 do 5 najemców oraz organizację wspólnej części konsumpcyjnej, wykorzystując elementy zieleni oraz przestrzeni miejskiej. Jury złożone z dyrekcji CH FORUM oraz architektów z Wydziału Architektury Politechniki Śląskiej wybrało projekt Jolanty Rzepeckiej i Łukasza Rozkosza, który nawiązuje do tego, co za oknem - do przyrody i przestrzeni: - Ten pomysł ma ogromny potencjał. Oczywiście teraz praca zostanie przekazana pracowni architektonicznej i pewne rzeczy mogą ulec zmianie, jednak zachowamy koncepcję chmur i odniesienia do zewnętrznego otoczenia, a co ważne - wszelkie zmiany będą konsultowane z autorami projektu- mówi Agnieszka Mielcarz, Dyrektor CH FORUM, przewodnicząca jury konkursowego. Laureatami drugiego miejsca zostali Magdalena Lejman z Mysłowic oraz Wojciech Majewicz z Bielska - Białej. Nagroda dla nich to 15 000 zł. Trzecią nagrodę o wartości 5 000 zł zdobyli Jan Ledwoń z Oświęcimia i Alicja Choła z Olkusza. Jury wyróżniło także prace duetów Agnieszka Labus (Bytom) - Łukasz Szafranek (Ruda Śląska) oraz Magdalena Kmiecik (Częstochowa) - Magdalena Martyniuk (Kielce).