Reklama

Reklama

ŚDM: Kurczak z grilla przebojem punktów gastronomicznych w Brzegach

Kurczakiem z grilla najchętniej raczą się pielgrzymi, którzy zdecydowali się na chwilę przerwy w czuwaniu z Franciszkiem w Campusie Misericordiae i udali się do punktów gastronomicznych usytuowanych na tyłach sektorów.

Pielgrzymi mogą posilić się kaszanką, kiełbasą, bigosem, ale największa kolejka stoi przy stoiskach z lodami, kebabem, a przede wszystkim z kurczakiem z grilla. Stoi w niej kilkadziesiąt osób. Ceny są jednak dość wygórowane, np. za hot doga - dużą bagietkę ze sporym kawałkiem kiełbasy - sprzedawcy żądają 20 zł.

Na kampusie znalazło się miejsce dla punktu, gdzie pielgrzymi mogą nabyć podhalański ser. Nie cieszył się on jednak zbytnim powodzeniem.

Mimo że spotkanie z Franciszkiem rozpoczęło się kilkadziesiąt minut później to droga prowadząca na Kampus Miłosierdzia od strony Wieliczki, przebiegająca obok  punktów gastronomicznych wciąż jest pełna.

Reklama

Po zakończeniu uroczystości rozdawany ma być suchy prowiant.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy