Reklama

Reklama

GIS ostrzega: Wykryto niebezpieczne ilości bakterii w parówkach

W parówkach z szynki Simply food stwierdzono ponad trzykrotnie większą od zgodnej z prawem żywnościowym ilość baterii Listeria monocytogenes - ostrzega Główny Inspektorat Sanitarny.

W jednej z pięciu badanych próbek parówek Simply food wykryto 330 jtk/g bakterii Listeria monocytogenes. Norma zgodna z prawem żywnościowym wynosi maksymalnie 100 jtk/g.

Parówki oznaczone partią produkcyjną 180524001, nr operatora 28 powinny bezzwłocznie zostać wycofane z obrotu handlowego.

GIS ostrzega, aby nie spożywać parówek o wskazanym numerze partii, szczególnie na surowo, ponieważ ich konsumpcja może zagrażać zdrowiu.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje