Uczestnicy musza spełnić następujące warunki: - wyrażać gotowość uruchomienia działalności gospodarczej, - dysponować stosownym pomieszczeniem do zaadaptowania na cele produkcji. W zależności od planowanej skali i charakteru produkcji nie powinno być ono mniejsze niż ok. 20 m2 (wymagane zwymiarowanie na papierze milimetrowym!), - liczyć się z koniecznością sporządzenia montażu finansowego, niezbędnego do poniesienia kosztów inwestycji, - wykazywać determinację i zaradność - pozwalające sprostać formalnościom. Szkolenie podzielono na dwa bloki tematyczne: 24 kwietnia (piątek) - część teoretyczna, podstawy prawne i wymogi dot. Mięs przetwarzanych na małą skalę (do 4,5 t wyrobów tygodniowo) w ujęcie elastyczności oraz odstępstw ze względu na tradycyjny charakter produkcji 25 kwietnia (sobota) - zajęcia warsztatowe, prace nad projektem technologicznym planowanego zakładu (każdy producent pracuje na zgromadzonych wcześniej wymiarach pod okiem ekspertów). Z uwagi na to, że ilość miejsc jest ograniczona (20 osób) o udziale zadecyduje kolejność zgłoszeń. Chętnych bardzo prosimy o wypełnienie załączonego formularza i odesłanie go na adres Urzędu Marszałkowskiego. Wiadomość pochodzi z oficjalnej strony miasta i gminy Łapy.