Dla wszystkich, którzy mają dość niezdrowego jedzenia, fast foodów, cenią regionalną kuchnię i tradycyjne potrawy oraz lubią jeść w towarzystwie rodziny i najbliższych Radio BIS ma nową propozycję - "Zwolnij ze smakiem" - slow-foodowy tydzień na antenie BIS-ki. Slow Food to ruch zainicjowany w 1986 roku przez Włocha Carlo Petriniego. Organizacja skupia ponad 60 tysięcy członków ze wszystkich kontynentów. Celem akcji "Zwolnij ze smakiem" jest promowanie smacznej i zdrowej kuchni regionalnej, zmiana przyzwyczajeń żywieniowych, odkrywanie nowych smaków oraz rozpropagowanie ruchu w Polsce. Od 10 do 14 grudnia 2007 r. codziennie o godz. 15. Justyna Dżbik zaprasza do audycji "Popołudnik". Jej słuchacze dowiedzą się wiele o tradycyjnej, polskiej kuchni i charakterystycznych dla niej produktach, poznają sposoby przygotowania smacznych potraw, jak również usłyszą o działalności ruchu Slow Food w Polsce i na świecie. kcję wspiera wielki konkurs SMS-owy. Główną nagrodą jest pobyt w Hotelu SPA dr Ireny Eris we Wzgórzach Dylewskich i kolacja w Restauracji "Romantyczna". Jest to jedyna w Polsce restauracja rekomendowana przez Slow Food. Ponadto codziennie w Radiu BIS szansa wygrania atrakcyjnego sprzętu audio.