Kilkudziesięciu producentów wyrobów lokalnych zaprezentuje w hali B na ternie CH Maximus wykonane zgodnie z polską tradycją produkty z całego kraju. Kiermasz to idealna propozycja zarówno dla smakoszy tradycyjnych i zdrowych produktów z najważniejszych regionów w Polsce, a także dla miłośników rodzimego rękodzieła. Smaczne wędliny z Podlasia, sery kozie i masło z Krynicy Górskiej, ryby z Mazur czy pieczywo z Litwy - to tylko niektóre propozycje regionalnych przysmaków. Na amatorów słodkości czekają miody z pasieki w Pachniczówce, a ekologiczne przetwory z owoców i warzyw zadowolą wszystkich wielbicieli smakołyków z domowych spiżarni. Oprócz produktów spożywczych na kiermaszu będzie można zakupić oryginalne wyroby z wikliny i brzozy, skóry z barana, ciepłe góralski kapcie, a także unikalne kompozycje dekoracyjne z suszu roślinnego. Kiermasz wyrobów regionalnych odbywa się na terenie Centrum Handlowego Maximus od dwóch lat, stale przyciągając setki klientów z całego Mazowsza. Popularność tego typu wydarzeń rośnie, co świadczy o tym, że zwolenników zdrowego, pozbawionego konserwantów, żywienia oraz lokalnego rękodzieła nie brakuje. Dojazd na kiermasz Klienci mogą dojechać do Centrum korzystając z bezpłatnych linii MaxiBus, które kursują w dni powszednie oraz w soboty i niedziele, a także komunikacją podmiejską, liniami autobusowymi 703, 711 i 733. Przystanki na żądanie usytuowane są na szosie katowickiej w Wolicy oraz pod Wolicą. Centrum jest czynne codziennie w godzinach 8.00-17.00 oraz w soboty i niedziele od 9.00 do 17.00.