"Fuzja smaków" to 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej. To przewodnik po królestwie potraw, które łączą tradycje i składniki ze wszystkich stron świata, a teraz mogą zagościć na naszym stole. Robert Makłowicz pokazuje, że każdy - zamiast tradycyjnego schabowego z ziemniakami - może podać na obiad tajskie zupy, porywające potrawy z jarzyn, drobiu i mięsa lub modne dania fusion. Ta bogato ilustrowana książka przynosi wiele nowych inspiracji i pomysłów. Na spotkaniu Robert Makłowicz i Paweł Albrzykowski będą rozmawiać o tajnikach kuchni orientalnej i umiejętności łączenia smaków - czyli o nowoczesnej kuchni fusion. W czasie rozmowy będziemy smakować tajskie potrawy i delektować się śliwkowym winem. Spotkanie poprowadzi Wojciech Nowicki. 22 listopada (czwartek) godz. 19. Podziemia restauracji Horai, Plac Wolnica 9 w Krakowie.