Na starcie grillowego zmagania stanęło 11 drużyn. Obok zielonogórskich restauratorów w sztuce kulinarnej zmierzyli się również przedstawiciele firmy obuwniczej, komputerowej, koszykarze, żużlowcy oraz Urząd Miasta na czele z wiceprezydentem Mariuszem Woźniakiem. W kategorii na "niesamowity smak" wygrała restauracja "4 Pory Roku", natomiast nagroda za najoryginalniejszą potrawę powędrowała do drużyny z Qubus Hotelu. Wyróżnienie otrzymała firma Inblu za podanie potrawy na bucie oraz firma Aspe za 'wioskę hawajską'. Nagrody oraz dyplomy uroczyście wręczył Janusz Kubicki Prezydent Miasta Zielona Góra. Organizatorzy imprezy wspólnie podkreślali, że najważniejsza była dobra zabawa. Pomimo niekorzystnej, burzowej aury mieszkańcom spodobał się pomysł takiego spędzania czasu. Przed godziną 21:00 rozpoczęła się część muzyczna, czyli blisko dwugodzinny koncert Formacji Nieżywych Schabuff. Ponadto Jury oceniło przepisy na potrawy z grilla nadesłane przez mieszkańców miasta. Nagrody za "Faszerowane pieczarki z rokpolem" otrzymała Pani Halina Bartoń, za "Żeberka na słodko" Pani Bogusława Buczyniak, za "Ziemniaki z grilla z grzybkami" Pani Bożena Jarosz oraz specjalne wyróżnienie ze względu na ilość przesłanych przepisów otrzymała Pani Iwona Miś. Ada Sarnecka