Poza tradycyjnymi smakołykami region pochwalił się także wyrobami Przedsiębiorstwa Bednarskiego "Pawłowianka", będącego jedyną w Polsce firmą, która korzysta z doświadczenia i umiejętności bednarskich przekazywanych z pokolenia na pokolenie od 1932 roku! Stoisko promujące Województwo Lubelskie zostało umieszczone w ramach prezentacji żywności i przemysłu rolno-spożywczego poszczególnych regionów zorganizowanej wspólnie z Tatrzańską Agencją Rozwoju, Promocji i Kultury oraz Ministerstwem Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Tradycyjnie już Lubelszczyzna prezentowała wyroby wyłącznie wysokiej jakości, w tym doceniane i nagradzane podczas licznych prestiżowych konkursów branżowych. Wśród wielu smakowitości - oprócz już wymienionych - znalazły się: - chleb niedrzwicki - ciasteczka domowe - ekologiczny żeń-szeń - herbatniki "Poli" - paszteciki z grzybami - paszteciki z kapustą i grzybami - piernik lubelski - sernik lubartowski - wędliny ekologiczne Produkty pochodzące z Lubelszczyzny można było spróbować i kupić zarówno na zakopiańskiej Równi Krupowej, jak i stanowiących centrum turystyczne miasta Krupówkach. Dobry klimat imprezy zapewniała muzyka regionalna, konkursy oraz pokaz kuchni "na żywo". Niezaprzeczalnym walorem targów była sceneria pod Tatrami oraz oscypek, bryndza podhalańska i redykołka, które są wpisane do rejestru chronionych nazw pochodzenia i chronionych oznaczeń geograficznych. Europejskie Targi Produktów Regionalnych mają na celu popularyzację zasad unijnych dotyczących promocji i ochrony jakości produktów żywnościowych oraz wyeksponowanie ich różnorodności. Jak zapewniają organizatorzy, celem zakopiańskich targów było przede wszystkim przekazanie szerokiej rzeszy publiczności pełnej wiedzy na temat wartości produktu regionalnego. Wiadomość pochodzi z oficjalnej strony województwa lubelskiego.