Reklama

Reklama

Joseph Seeletso na Warsaw Food Expo 2017

Wyjątkowo smacznie było na tegorocznych Międzynarodowych Targach Żywności Warsaw Food Expo 2017. Podczas targów odbyło się warsztaty kulinarne Josepha Seeletso. To nowy, prestiżowy projekt, łączący kuchnię polską z egzotyką kuchni afrykańskiej.

Udział w Kulinarnym Show pod wodzą Josepha Seeletso wzięli blogerzy kulinarni oraz pasjonaci gotowania. Wspólnie z szefem kuchni Decare Andrzejem Polisiakiewiczem Joseph Seeletso ze wspaniałych produktów - sezonowanej wołowiny QMP, przepysznych, świeżych warzyw i owoców od firmy Bukato, oraz oryginalnych produktów firmy Decare, a także wspaniałego ryżu firmy Uncle Ben's wyczarowali fantastyczne, smaczne i piękne potrawy.

Reklama

A twórcą tego gastronomicznego show był Joseph Seeletso, bostwańczyk z urodzenia, od wielu lat Polak z wyboru. Absolwent prestiżowej, angielskiej uczelni gastronomicznej Westminster Kingsway College w Londynie, gdzie uzyskał tytuł Chef de Cusine. Kucharz, artysta, kulinarny wizjoner. Zakochany w Polsce, jej smakach oraz podejściu do tradycji kultywowanych zarówno w życiu, jak i w kuchni.

Joseph posiada 23-letnie doświadczenie, gotował w różnych zakątkach świata. Znany z wielu programów telewizyjnych m.in. "Dzień dobry TVN" "Pytanie na śniadanie" w TVP2. Występował na antenie CNN I BBC. Dużą popularność przyniosła mu rola jurora w dwóch edycjach programu "Top Chef" w telewizji Polsat. Gotował dla znanych osób m.in.: Billa Gatesa, Króla Szwecji Gustawa czy Michaela Jacksona.

Od czerwca 2016 prowadzi autorską restaurację Joseph's Bistro & Wine na warszawskim Muranowie. Więcej na www.josephbistro.pl

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy