Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu, Centrum Badań nad Historią i Kulturą Wyżywienia (Stacja naukowa PTH) oraz Instytut Historii i Archiwistyki UMK zapraszają na wykład prof. Jarosława Dumanowskiego "Gęsie mliko" - tajemnice kuchni staropolskiej oraz promocję nowych książek o kuchni staropolskiej tj.: "Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelakich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne" oraz "Tatarskie ziele w cukrze, czyli staropolskie słodycze". Spotkanie odbędzie się w czwartek 10 października o godz. 18.00 w Muzeum Etnograficznym im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu. Informację nadesłał Kuba Kopczyński z Muzeum Etnograficznego im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu.