Przygotowanie potrawy: Ryby złowić, oczyścić umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć wewnątrz i na zewnątrz uprażoną na patelni, gorącą solą. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Cebulę i włoszczyznę obrać i umyć.Warzywa zalać 3 szklankami wody. Razem z korzeniami, szczyptą cukru i skórką otartą z cytryny ugotować wywar. Przecedzić. Ryby ułożyć w naczyniu do gotowania. Zalać winem oraz wywarem. Gotować 25-30 min. Pozostawić w wywarze na 30 min, aby mocno przeszły smakiem. Jajka obrać, grubo posiekać. Masło stopić na patelni. Wrzucić jajka i natkę pietruszki. Podgrzewać na małym ogniu, potrząsając od czasu do czasu patelnią (aby jajka się nie przypaliły ani nie rozgniotły). Ryby podgrzać, przełożyć na półmisek. Skropić sokiem z cytryny. Obłożyć jajkami, plasterkami cytryny i natką. Smacznego! Autor: Daniel Rembiszewski z Warszawy