Reklama

Reklama

Groźna bakteria w chałwie. Produkt wycofany ze sprzedaży

​Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o wycofaniu partii chałwy z pistacjami marki Koska 1907. Powodem jest wykrycie groźnej bakterii w produkcie.

GIS podał na swojej stronie, że niemiecka firma Kervan Berlin poinformowała o wycofywaniu określonej partii chałwy pod nazwą Tahin Helva Halva, Fistikli/Pistachio marki KOSKA 1907 ze względu na stwierdzenie obecności bakterii salmonella.

Ryzyko zatrucia

"Spożycie produktu wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego" - ostrzegł GIS w komunikacie. 

Nie należy spożywać partii produktu wyemienionej w ostrzeżeniu GIS. Zamieszczamy zdjęcie opakowania produktu:  

Sanepid przekazał szczegóły wycofywanego produktu: numer kodu kreskowego - 8 6907 10 009442, numer partii - 212-300F/20, kraj pochodzenia - Turcja.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne