Jak informuje GIS, w trakcie badań zleconych przez producenta w kiełbasie i mięsie wykryto obecność bakterii salmonella. Chodzi o produkty: Kiełbasa surowa metka łososiowa MAP (producent: P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego), weterynaryjny nr identyfikacyjny: 04140203, nr partii: 72, data produkcji - 13.03.2019 r., data przydatności do spożycia - 03.04.2019 r.Mięso garmażeryjne z łopatki wieprzowej (producent: P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego), weterynaryjny nr identyfikacyjny: 04140203, nr partii: 72, data produkcji - 13.03.2019 r., data przydatności do spożycia - 24.03.2019 r. GIS informuje, że producent podjął już działania w celu wycofania partii z obrotu. Dodatkowo, wycofano też kiełbasę surową metka łososiowa (producent: P.W. KIER Elżbieta Klimacka, Zakład Przetwórstwa Mięsnego) o weterynaryjnym nr identyfikacyjnym: 04140203, nr partii: 72, dacie produkcji: 13.03.2019 r., dacie przydatności do spożycia: 27.03.2019 r. GIS ostrzega, że konsumenci nie powinni spożywać powyższych produktów.