Paprykowa tortilla - przygotowanie 1. Mąkę wymieszaj z solą, wlej gorącą wodę oraz olej. Całość wymieszaj. 2. Zagnieć ciasto, przykryj ścierką i odstaw na ok. 25 minut. 3. Ciasto podziel na cztery części, a każdą uformuj w kulkę i spłaszcz. Rozwałkuj na placek. Smaż na suchej patelni z obu stron. 4. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj pokrojoną paprykę - podsmaż z cebulką, dopraw. 5. Smaż 15 minut, a na koniec dodaj kukurydzę, ogórka lub awokado. Farsz zawijaj w placki. Smacznego! Sprawdź też inne bezmięsne przepisy: <a href="https://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-zupa-z-soczewicy,nId,5198460" target="_blank">Zupa z soczewicy</a> <a href="https://www.styl.pl/kuchnia/news-weganski-burger-z-grillowanymi-warzywami-i-musztardowym-wega,nId,5017261" target="_blank">Wegański burger</a> <a href="https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-weganskie-lazanki,163267,kawa-z-mlekiem.html" target="_blank">Wegańskie łazanki</a> Zobacz także: